Sunday, January 30, 2011

Taman Tema Times Square..

Im sure ramai yang suke main fun fair if kat kampung2 kan? sure cam ala2 batak if ade fun fair kat tempat korang..tau ke fun fair tu ape?ala...cam kat situ ada macam2 games la example, roller coaster, langgar2 kereta, gondola n etc..



Well, al kisahnya..aku, adik, sepupu n member kampung g TAMAN TEMA TIMES SQUARE masa ari sabtu 29 January 2011..hehehe, mmg ari yang di tunggu2 la..sebab nak merasa main roller coaster..hahahaha, tak penah serik pas main kat genting dulu..



Kitorang g times naik kenderaan awam je..so for those yang tak tau nak g times tu senang je..If korang dari banting, just ambik KLIA Transit from Putrajaya/Cyberjaya turun ke KL Sentral. Then kat KL Sentral tu ambik monorel turun ke Imbi..

2nd option-ambik KLIA Transit frm Putrajaya/Cyberjaya turun ke Bandar Tasik Selatan, Then ambik Star LRT ke Hang Tuah, Then ambik Monorel turun ke Imbi..



Bila i buat calculation, 2nd option tu lebih jimat tiket die..So terpulang la kat u all nak pilih option mane...



Ok now i nak citer pasal ekspedisi kitorang ke Times Square ni..memang penat gile babon macam nak g merentas desa bai..aku la paling penat sebab pakai heels...Well, 'Beauty is Pain yaww'







Ni gambar dalam perjalanan ke KLIA Transit @ Putrajaya/Cyberjaya punye terminal...time ni lom rasa lagi cam merentas desa..huhu, muka masih segar bugar & mekap pon masih tebal u...haha







Ha...ni la harga tiket KLIA Transit frm Putrajaya ke KL sentral..RM9.50 per tiket..mmg mahal yang amat...wa....terkejot...Tapi just ignore je perasaan tu ngan hati gembira tak sabar nak main Roller Coaster..








Posing2 dulu dalam KLIA transit ni..bende ni mmg laju..cepat je kitorang da sampai KL Sentral..Patut le harga pon mahal kan..servis mestila bagus..huhu







Ok pastu kitorang pon meneruskan perjalanan ke Monorel la..Gila jauh monorel ni..kene keluar dari dalam KL Sentral tu, then jalan dalam 400m tok sampai kat stesen monorel..Time mmg muka aku cam harem la..berpeluh, kaki lenguh sebab pakai heels (PADAN MUKE KAU!!)..Harga tiket pon tak la mahal..dalam RM1.60 je kalau tak silap..









Muke penat ni..eye liner aku pon cair da...tapi sempat gak posing kat stesen monorel ni..kenangan...da lame tak naik bende alah ni..







Dalam berapa minit je da sampai kat jalan Imbi..Monorel ni antara yang terlaju gak la if compare ngan KOMUTER yang lembap cam sengal aka siput seduttt!!



Serius bile jejak dalam Times Square ni kepala aku da naik pening..mane taknya, ramai giler MANUSIA....pastu nak carik toilet punye la susah,.pusing2 aku dok carik..akhirnya dapat gak carik..so nak gak abadikan kenangan dalam toilet times square,...hahaha..







Ok ni sebelom aku pening tahap gaban..ambik la gambar dulu depan taman tema die, sambil dalam hati sibok menjerit 'NAK NAIK ROLLER COASTERRRR!!!






Muke teruja ni..haha, akhirnya tercapai gak cite2 nak naik roller coaster..haha, (actualy ade bende yang memalukan pas aku naik bende ni..so takyah la aku citer dalam ni..biarlah yang tahu je tahu..) Tapi yang pasti ni la kali terakhir aku naik roller coaster,,,hahaha...bleh percaya ke!!!












Games ni pon giler jugak..Dia wat pusingan 360 darjah...aku mmg tak boleh la naik bende ni..cume adik, sepupu n kawan aku je yang naik..aku cume jadi tukang tengok dari jauh je..hihi


ni la pusingan 360 darjah tu...



Maybe aku sesuai naik games kanak2 yang santai cam gambar kat bawah ni kot...hihi, kepala pon tak pening..n suara aku pon tak terjerit2 mintak tolong..hahaha











Saat yang mendebarkan..Roller coater gerak perlahan je..pastu...LAJUUUUUU...AAAAAHHHHHHHHHHHHH








Games ni pon bleh tahan bahaya gak..takde safety belt..cume bergantung kat cengkaman tgn kita pegang pemegang tempat duduk tu..Bayangkan, gerak laju selama 10 minit..adoi...menjerit je sepanjang 10 minit..habis sakit tekak aku yaww...










Game ni best..santai je..aku sukeeeee..hehe




Oh tidak...games pusingam 360 darjah..someone missing in this pic..aku la tu..tak nak naik...lariiiiiii...haha











Dah puas main kat Taman Tema tu ape lagi, balik la kan..time tu pon dah kol 3 petang..makan2 dulu kat Subway..sebab aku pon tak tau nak makan mane..huhu..So, kesimpulannya, memang best la Taman Tema die..walaupun aku tak la segila adik, sepupu n kawan aku..ye la, diorang main roller coaster 2 kali, pastu naik benda pusingan 360 darjah tu..sedangkan aku cume naik roller coaster sekali je..tu pun tersedu sedan pas naik,,,opssss..kantoi sudah..hehehe..Aku enjoy la jugak kat sane..Berbaloi la jugak tiket RM37 tu..Games pon dekat2 je..Compare ngan Genting, games die jauh2 pastu penat berjalan....

Ok ekspedisi seterusnya, cam nak g Sunway Lagoon...huhu..sape nak join????jommmm

2 comments:

Anonymous said...

mentioned most people will pay back his or her's financial loans in timely manner as well as without the need of problems
A number one arrears charitable organisation wants the volume of most people looking toward these folks to get guidance more than payday loans debts to help you dual this particular. unsecured debt nonprofit charities claims all-around purchase that short-term, excessive awareness borrowing products the year 2010. All the charitable organization pronounces four years ago may be purchasers using them was first insignificant.
pożyczki chwilówki przez internet
kredyt samochodowy kalkulator
szybki kredyt jaki bank
przeczytaj więcej o tej informacji
kredyt na dowód warszawa

http://pozyczkanadowod24.net.pl
http://pozyczki-prwatne.com.pl
http://kredytybezbik24.net.pl

amira ullalla said...

siriyes buruk giler muka aku ..hah !! larik ..

share2 la ye..

Klik My Heartbeat!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...