Thursday, November 11, 2010

Cerita Kreatif..

Ok, skang cik zura aka sindarella nak menyahut cabaran en ben macho kita untuk mengarang cerita kreatif..huhu, jom baca cerita kreatif aku yang tak seberapa nih..Tapi cam biasa, header en ben yang ber muscle ni kita letak atas ek..^__^
Saya adalah cik blogger yang comel yang baru nak menjinak2 jinakkan diri dalam dunia blogger ni..Alahai senyum sampai ke telinga untuk menarik perhatian blogger2 yang lain supaya dorang jadikan aku sebagai follower dorang..huhu, sungguh keji..(haha, keji ke?)
Well, first impression is important utk menarik perhatian orang..(Sila angguk jika korang semua setuju dengan aku)..Angguk cepat..!! haha

Akan tersenyum sampai nampak gigi yang PUTIH tu if ramai yang melawat ke blog kita...rasa cam kita ni jadi femes sekejap..lagi2 if ada orang yang tinggalkan comment kat sesuatu post yang kita buat tuh..
Best sgt masuk dunia blogger ni tau..Silalah angguk tanda setuju!!

Rasa seperti mau cepat jadi blogger yang femes dengan cepat..well, itupun perlulah dengan batuan senior blogger cam en ben ni..Dengan adanya program cam suai kenal blogger baru & Cerita kreatif ni sedikit sebanyak dapat membantu traffik blog baru cam i ni..pada masa yang sama follower blog kita juga akan meningkat dengan pantas...But kita as blogger perlu juga rajin untuk membuat post2 yang menarik untuk di kongsi ngan semua blogger agar kita selalu menjadi perhatian semua..Angguk Lagi ok!!

Paling suka if blogger yang sudah lama berblog saling bantu2 membantu perkenalkan blogger baru kepada semua..Binatang pon tahu bantu membantu, apetah lagi kita ni manusia kan..
Bak kata Wonderpet, ape yang penting kawan2??
KERJASAMA...^__^

Bila dah saling bantu membantu antara blogger baru la kita bleh jadi satu family..Sharing ideas, opinion..dengan hanya berblog..Inilah yang di namakan dunia tanpa sempadan...Dengan berblog bleh jugak dapat ramai kawan...


Tapi bila dah asyik berblog tu, jgnlah terlalu kerap duduk depan PC n laptop untuk memikirkan post2 yang menarik untuk tatapan blogger..
Berblog boleh, tapi kenelah berpada ye kawan2..Makan minum n beriadah tu pon penting jugak..jgn asyik dok terperap kat bilik je..kang sakit plak...

Em, merenung masa depan cam gorilla kat atas ni sambil berfikir, adakah aku boleh menjadi seorang blogger yang femes pada suatu hari nanti?hehehe
Boleh kot, tapi semua tu perlu bergantung ngan kesungguhan n kerajinan aku meng update blog, join contest2 yang di anjurkan oleh en ben muscle2 kita ni, dok blogwalking n jadi follower dorang, dok leave comment kat post dorang..Well, takde yang mustahil dalam dunia ni..Semua boleh berlaku dengan kesungguhan kita..
Ok lah, sekian sahaja cerita kreatif saya untuk tatapan semua..
Undi lah saya jika anda like cerita kreatif i ni..^__^










share2 la ye..

Klik My Heartbeat!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...