Tuesday, November 30, 2010

Konvokesyen Firdaus aka Usagi chan..~Weeee~

Tahniah..tahniah dan tahniah kat adik i ni..wah, dah selesai pon majlis konvo kau yang gilang gemilang tu..Well si adik i yang kacaks ni baru je pas konvo dia kat Uitm Shah Alam..Ambik jurusan Ijazah Sarjana Muda Seni lukis & Seni reka..(arap2 betol la sebab aku konpius sket nama fakulti die..ade kaitan sket ngan grafik..daus, if ko singgah blog akak, tlg bgtau ye if akak silap bubuh nama fakulti kau...)
Pagi tu kitorang bangun awal gler sebab kata daus die kene ade kat dewan pukul 7.30 PAGI!!. (What!!!) skema dowh adik aku ni..hahahaha, so malas nak cakap byk, kitorang ikot je la ckp si daus ni..so bangun la pukul 5.45 pagi, mandi2, sarapan n pukul 6.45 pagi terus gerak pi UiTM Shah Alam...Takpela, gi awal pon ok jugak...dapat parking kereta..so tak payah menyusahkan diri naik bas n parking keta kat padang kawad...
Meh la tengok gambar2 kitorang sepanjang hari konvo daus ni..bercerita sambil tgk gambar best kan...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
daus n fara..wadehel ko wat peace ni fara..tapi takpe, ceria..ni ambik gambar pukul 6 lebih..giler awal kan..hehe, daus ah punye pasal...

apsal la aku nampak gemoks ni....takpe, daus pon nampak gemok gak..yeay, ade kawan..
Makan time!!



Ni sebelum naik dewan..dapat parking kereta..yeay tak payah naik bas...



pre convo...nak test2 jubah dulu..wah2, u loook macho la daus..

Bunga untuk daus...

Actually daus ade kad jemputan utk parents..tapi just limit tok 2 org je...so kalau i n abah masuk sian lak kat adik n anak buah i tu..so we decide tak nak masuk dewan..just tgk kat khemah luar je..ok what..leh snap2 gambar ngan sesuke hati...



Sape kata duduk luar dewan tak best???habaq mai sat...
kat luar dewan pon aku dapat snap pic daus tau..teror tak..hahaha
Menyirap je kan...hehehe, daus dapat KELAS PERTAMA, so dapat la duduk depan..bertuah betol, sebab camera selalu gak capture gambar area depan...

nervous tak daus????weeeee....Debaran utk ambik skrolll

time ni daus no 5 tok di panggil naik pentas...sip baik suara org yang annouce tu jelas n terang...MOHAMAD FIRDAUS BIN HAINI, KELAS PERTAMA...wah2, bestnya ko weh..dapat 3.69 dapat kelas pertama...aku pun dapat gak pointer cam ko tapi dapat 2nd class upper jer..biase la fakulti perniagaan nak pointer 3.75 kot..
Memang tuah ko la daus, tahniah key...wink wink..

dah lepas dorang announce nama daus jek kitorang blah dari khemah tu..bosan dowh tunggu...suruh daus keluar pon die tak nak..so kitorang pon jalan2 carik pasal la dekat area tempat konvo tu..serius best la..da lame tak g majlis konvo..last pegi pon masa taun 2007..majlis konvo i la...


shawl anting2...hehehe, first time pakai...

adeh kasut tu mahal seh...kasut baru untuk konvo..hehehe



tempat ni gelap tau, tapi tak tau nape bila snap cam terang lak...

berlegar kat tempat makan sementara tunggu daus kuar dewan..lapar gler time nih, rasa cam nak bukak je plastik tutup kuih tu..tapi kene behave la weh..kang bukak plastik tu cam kelaparan la plak...awek cun tak leh tunjuk sgt aksi kelaparan depan org..jatuh saham nanti..huhu

Heeee...




Gambar atas ni depan library..tapi honestly la, sepanjang 2 tahun aku blaja kat uitm shah alam dulu, masuk library ni baru 3 kali kot.dasar budak tak suke masuk library..!!hahaha


wah...


Graduan baru ni..en haini...baru je dapat ijazah setelah seharian di uitm shah alam..kelas pertama ok...jgn main2..huhu
Nak bagi peluang kat abah tok rasa pakai jubah ni..ye la, org dulu tak dpt peluang blaja cam budak sekarang ni..tapi takpe, kejayaan anak2 adalah utk parents die jugekkk..

kepenatan ni..sementara tunggu daus pulangkan jubah, ambik2 gambar jap ngan abah...someone missing in this pic..my beloved mother..Just mendoakan kebahagiaan mak kat sana...


Ni dah selesai pon majlis konvo daus..nampak tak muka kepenatan sume ni??nampak tak???Takpe, pasni abah belanja makan tengahari..yeayyyy
So daus, kat sini akak nak ucapkan tahniah kat ko sebab dapat ijazah kelas pertama..bangga sgt dapat tgk kejayaan ko n teman ko pi konvo ni..yela, ko pon dah tolong akak cipta logo kelab bank islam..sebabkan logo ko tula akak dapat tempat pertama..yahooo, pasni logo ko dorang print kat baju kelab bank islam la nampaknya..glamer2, ..nanti akak update blog lagi pasal logo kemenangan ko tu eh....em, esokko dah kene start keje kat Beruang company kan(Anak Syarikat Less Copaque)..so good luck kat tempat kerja baru..sure ko akan sibok n jarang balik kampung..ye la, beruang company ni agak kontroversi sket pasal filem zaiton sameon tu...datuk tu tak puas hati ngan kerja fauziah nawi..so daus, bos ko tu cerewet..keje elok2 tau..huhu
Tetibe Rasa sedih plak sebab tak dapat nak abadikan kenangan konvo daus ni ngan mak tercinta..dulu die yang beria sgt bak tgk konvo daus ni..Mak dah pergi utk selamanya, Tuhan lebih sayang kan dia, dan kami redha ngan ape yang terjadi...ape yang kami boleh buat hanya mendoakan kebahagian mak dan semoga roh arwah di cucuri rahmat juga di tempatkan dalam golongan org beriman..Amin..






















2 comments:

cik EPAL said...

waaa bestnya dia dah konvo dah =)

sindarella ezora said...

adik la yang konvo..wah cik epal lawat blog ssindarella..tq ye..

share2 la ye..

Klik My Heartbeat!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...