Tuesday, October 25, 2011

Jalan2 ke Rumah 4 Musim Bukit Cerakah..


Hailoh Hailoh...agak lama blog ni bersarang n berhaboks..Al kisah sabtu yang lalu, my fren, my adik & i pi taman pertanian bukit cerakah..aim kitorang nak naik basikal jalan2 area situ..but unfortunately, basikal dah habis..awal gak la sampai..kol 9.30 pagi gitu..hehe, awalkan???tapi mungkin ade org yang lebih awal dari kitorang..sebab uosl imagine la, taman ni buka kol 8 pagi sampai kol 5 je..so dorang mungkin dtg awal2 pagi sebab nak rebut basikal satu n sebab taman ni closing awal sgt kol 5 ptg...

Sedih la tak dapat basikal, tapi tak po, naik bas pon okeh...tak berpeluh..huhu, kat sini, we all decided to go rumah iklim 4 musim je..nak pi tempat lain cam malas lak..hehe, sebab frust tak dapat beskal!!




sebelum tu kita warm up dulu..peace!!



Heading to rumah iklim 4 musim...



Per entry masuk rumah iklim 4 musim RM3.00 je ye..RM3 lagi untuk entry fee masuk taman cahaya..so Total up sume RM6 je la sorang...


Da sampai..can't wait nak masuk dalam n tgk musim ape skang...





Yeay, musim bunga..cantik kan??bila masuk situ rasa i macam kat tempat fantasi yang di penuhi ngan bunga2 yang cantik n bewarna warni..hhehehe



Nak petik bunga...huhu, tapi tak boleh, bleh tgk je eh..indahnya la bunga2 ni kan..hilang stress tau...so sape yang nak pi tu, cepat2 la g ye..memang best plus sejukkkkk...















Model minah bunga nak bergambar..haha







time ni keluar jap, sebab tak tahan sejuk woooo...



Aksi lakonan yang tak berapa nak menjadi..hehe



Aku dah tak tau nak buat posing ape..hehe, serius org yang jaga rumah iklim ni tergelak je tgk kitorang bergambor...







ni gambor pas kuar rumah iklim tu..camera berwap dowh..so jadi la gambar camni..tapi cantik gak kan?suke la pic ni..cam ala2 i syg kan bunga gitu..huhu





Time ni nak balik dah..tunggu bas..gambar2 sat...Overall tempat ni mmg tempat yang best n menarik utk di lawati..byk lagi tempat sebenarnya, cume kitorang malas nak turun naik bas..kalo naik beskal, konfem kitorang singgah...huhu

So next trip we all decided nak pi Skytrex (extreme challege)...ade flying fox n sume game2 yang mencabar...korang leh klik SINI...aku pi google search n copy paste je link tu..tapi tgk gambor die cam best je...aktiviti lasak yang perlu aku cube sebelom kawin ni..haha

Ok, jangan lupa pergi ke Taman Pertanian Bukit Cahaya..tak rugi pon..^__^

2 comments:

Hannah Lee said...

salam...awk overall bajet brpa abis kt c2?

Hannah Lee said...

salam...awk overall bajet brpa abis kt c2?

share2 la ye..

Klik My Heartbeat!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...